UDSTILLINGER

2003 Shamban

2004 Café Nicolai

2007 Toldkammercaféen

2008 Galleri Badevej

2014 Plejehjemme Poppelgården

2014 Lille Odinshøj

2015 Galleri Underværket

2017 Lyngby Private Skole

 

Har i en årrække haft udstilling i egen bolig ’Galleri Svinget’

BAGGRUND

Mit navn er Mette Maulitz. Jeg er født i Helsingør i 1963 og opvokset i en på mange måder kreativ og inspirerende familie. I sin tid arvede jeg min morfars malergrej og dette blev startskudet til at forsøge sig på det hvide lærred. Jeg er autodidakt og har deltaget på enkelte kurser. Foruden at male er jeg grafisk designer og illustrator og har mit eget firma Svinget Grafik. svinget-grafik.dk

 

INSPIRATION

Som det gælder for et stort antal kunstnere er natur­en en stor og vigtig inspirations­kilde. For mit vedkommende er det især den nordiske, med spektret af de kølige og afdæmpede farver, der inspirerer. Og det gælder lige fra den danske marsk, eng og hede til de klippe­­rige øvrige nordiske lande. Hav og søer eller en eller anden form for vand sniger sig næsten altid med som en naturlig aktør.

 

Af og til skal der dog afreageres med et væld af stærke farver, som resulterer i nogle viltre tyre i bevægelse.

 

TEKNIK

Rent teknisk maler jeg i olie, ’lag på lag’ og ofte ’vådt i vådt’. Dette gør, at maleriet selv bliver en aktiv medspiller i det endelige resultat. Pensel anvender jeg kun i den indled-ende fase ellers er det med spatel og fingrene det foregår. Målet med teknikken er at få det samme udtryk som det at kigge på en smuk gammel frønnet dør eller mur, hvor de mange lag bærer på hver deres historie og giver dybde.

 

GALLERI-TILKNYTNING

Siden 2013 har jeg været en del af Helsingør Kunstgalleri. Et lille hyggeligt galleri beliggende i Sudergade 16, midt i hjertet af Helsingør. Galleriet drives af 8 kunstnere, hvor vi på skift sørger for at holde galleriet åbent. Den første lørdag i hver måned afholder vi fernisering. Se nærmere om galleriet og dets kunstnere på helsingørkunstgalleri.dk

 

Da det kun er et udpluk af mine malerier jeg har i galleriet er der mulighed for at se de øvrige, hvis der skulle have interesse. Ring da på 21 72 55 57.

MAULITZ art • Sct. Anna Gade 79 • 3000 Helsingør • Denmark • +45 21 72 55 57 • mm@svinget-grafik.dk